امام زمان (عج)در نامه ای به شیخ مفید(ره)می فرمایند:
ما از تمام حوادث و ماجراهایی که بر شما میگذرد کاملاً مطلع هستیم و هیچ چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست. از خطاها و گناهانی که بندگان صالح خداوند از آنها دوری میکردند ولی اکثر شما مرتکب شدید باخبریم.
اگر عنایات و توجهات ما نبود، مصائب و حوادث زندگی شما را در بر میگرفت و دشمنان شما را از بین میبردند.از عهدشکنیها و پشت سر گذاشتن عهد و پیمانها با اطلاعیم(که همین عوامل موجب بدبختی و دوری شما از حریم ولایت شده است). گویی اینها از لغزشهای خود خبر ندارند، با همه گناهان، ما هرگز امور شما را مهمل نگذاشته، شما را فراموش نمیکنیم و اگر عنایات و توجهات ما نبود، مصائب و حوادث زندگی شما را در بر میگرفت و دشمنان شما را از بین میبردند.
تاحالا از خودمون این سوالات رو پرسیدیم که:
ارتباط ما با امام زمان (عج)چگونه است؟
آیا ارتباطی با امام زمان (عج) دارم ؟آیاحواسم به امام زمان(عج) هست؟
آیا تا به حال کاری کرده ام که دل امام زمانم از من شاد شه؟
آیا تا به حال گناهی را به خاطر امام زمان ترک کرده ام ؟
برای پاسخ به این سوالات باید به رفتار ها و اعمال درونمان مراجعه کنیم:
عزیزی اهل معرفت می فرمود: برای اینکه خود را عادت دهی که با اوباشی وبه اوبیاندیشی،برخی ازکارهای شبانه روزرا به نام اومزین کن. مثلاً به خود عادت بده تا قبل ازمیل کردن غذا بگویی السَّلامُ عَلیکَ یا بَقیَّـة الله، ویا قبل ازسوارشدن برمرکب،بگویی السَّلامُ عَلیکَ یا فارسَ الحِجاز، ویا هنگام عبورازهردری بگویی السَّلامُ عَلیکَ یا بابَ الله ویا...
اثرچنین امری این است که کم کم این یاد،تمام زندگی تورا تحت الشُّعاع خود قرارداده ورنگ وبوی ولایت به خود می گیرد...
« یا أیّهَا الذینَ آمَنوا اصبِروا وَ صابروا وَ رابِطوا وَاتَّقواللهَ لَعَلَّکُم تُفلِحون » ( آل عمران 200 )
واژه ربط در معنای لغوی ، پیوند دادن یا بستن چیزی به چیزی است . این ارتباط در مورد انسانها با امام زمان (عج) مانند ارتباط سلول های بدن با قلب است . قلب با عمل خود ادامه حیات سلولها را عهده دار است و آنگاه که از کار افتاد ، سلولها می میرند و مرگ آدمی فرا می رسد .
امام صادق (ع) در باره این آیه فرمودند : « در مقابل اذیتهائی که در راه ما می بینید شکیبا باشید . »راوی عرض کرد : « صابروا » یعنی چه ؟فرمودند : « در برابر دشمنی با امامتان بردبار باشید ( تقیّه کنید ) . »عرض کرد : « وَ رابطوا » یعنی چه ؟
امام فرمودند : « با امام خودتان در ارتباط باشید ، از خداوند بترسید تا رستگار شوید . »عرض کرد : این آیه برای همین مطلب نازل شده ؟فرمودند : « آری » .در روایتی دیگر ، امام سجاد (ع) فرمودند : « رابطوا در این آیه رابطوا معَ إمامکم » یعنی با امام زمانتان رابطه داشته باشید . در بطن « رابطوا » می تواند معنای دیگری نهفته باشد که آن سفارش امام زمان (عج)است . بدین معنا که یکدیگر را دوست بداریم و با یکدیگر همدردی و تعاون مالی و غیره
داشته باشیم .میتوان گفت : با انجام این مقدمات و تهذیب نفس و رسیدن به مقام نهائی ولایت و محبت ، ارتباط قلبی با آنحضرت برقرار میشود که ابدال و اوتاد و اولیا در این مراحل هستند .
نظرات شما عزیزان: